Bio - Avenue 2020

Ga naar de inhoud

Bio

1963 Oprichting van The Misfits door R.Groen,W.Korendijk,G.Meerman en R.Offermans Muziek Shadows , Cliff, Rock & Roll. Instalatie: oude radio's , eko gitaren.1964 Eerste optreden , groot succes , in Capelle a/d ijssel, band wordt een begrip in de regio Krimpenerwaard en Rotterdam e.o. Eerste Fender Jaguar gekocht .Instalatie wordt uitgebreid en tenslotte helemaal Selmer ,(gitaar en bas 50watt )zanginstalatie Selmer TV 100.1968 Succes periode Misfits wordt afgesloten met voorprogramma optreden bij Pink Floyd , muziek, Bob Dylan , John Mayal , Rolling Stones , Them en al wat eigen werk .R.Offermans verlaat de groep.W.Korendijk gaat over op basgitaar1968

De groep krijgt de naam Barber Greens Fantastic Collection , en bestaat dan uit Ruud Groen-gitaar,Ab Gouwens-gitaar, Dik Vonk-orgel, Giel Meerman-drums en Wim Korendijk-basgitaar onder deze naam maakt de groep naam met voornamelijk blues getinte muziek van o.a. John Mayal , Peter Green e.a.voor die tijd erg progressief met o.a. twee sologitaristen. Instalatie Marshall gitaar en bas torens, zanginstalatie Selmer 200 Watt .Optredens in het jeugdsoos circuit1971 Giel Meerman verlaat de groep, Willem v.d. Griend vervangt hem op de drums, Gerrit Luyten wordt percussionist en 2e zanger en er komt een Fluid Light Show bij bestaande uit 5 projectoren en een smalfilmprojector welke slapstickfilms vertoont tijdens optredens, Wout Rombouts is de man van de Light -show.Tevens verandert de naam in Pentonville .

Pentonville bestaat uit Ruud Groen-gitaar, Gerrit Luyten-percussie, Ab Gouwens-gitaar, Willem v.d. Griend-drums ,Wim Korendijk -basgitaar en Wout Rombouts-Licht.De gitaristen spelen intussen op o.a. Gibson SG , Gibson Les Paul de Luxe en de instalatie is Kustom gitaar en bas plus een kleine Kustom PA.Er komt een geluidsman bij: Willem Alblas.De muziek word meer heavy en er komen steeds meer eigen composities.Ab Gouwens verlaat de groep maar zal later toch weer terugkomen .Willem v.d. Griend verlaat de groep zijn opvolger is Ton Overbeek.Er word een nieuwe Kustom PA aangeschaft( 2x 450 watt, 12 kanaals)en het word steeds harder. Willem Alblas verlaat de groep en Henk Hoogendijk wordt de nieuwe geluidsman.

Gerrit Luyten wordt zanger en de groep gaat in 1974 Avenue heten en 80% van de muziek is eigen werk.1976 Ton Overbeek verlaat de groep, Bennie van den Herik ( 14 jaar jong ) wordt de nieuwe drummer en speelt op Slingerland overgenomen van Ton. de groep bestaat dan uit Gerrit Luijten-zang, Ruud Groen-gitaar, Bennie van den Herik-drums, Willem Korendijk-basgitaar Fender Precission uit 1968 en Henk Hoogendijk-geluid . De band is in 1978 ingeschreven als vereniging bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nr: v 344263.1986 in ongewijzigde samenstelling sinds 1976 swingt de groep als nooit tevoren in haar lange geschiedenis(zowat uniek in Nederland) de groep speelt veel eigen werk maar wisselt dit af met Rock sinds 1963 tot heden,veel Rolling Stones, Rod Steward en Chuck Berry en dat alles overgoten met een speciaal Avenue sausje , we noemen ons nu AVENUE-the way in Rock-

1987 neemt Teus Versluis de mengtafel over van Henk Hoogendijk. Ab Gouwens komt begin jaren negentig weer terug en zijn we beter dan ooit met 2 topgitaristen. In 2000 komt er een lichtman bij Fred van Vuuren de schoonzoon van Willem en in 2001 gaat Gerrit Luijten uit de band , we repeteerden toen al een paar maanden in onze nieuwe ( zelf omgebouwde schuur ) studio bij Ben in de tuin . Vanaf die tijd hebben we ons repertoire enigszins aangepast en zingen we allemaal een aantal nummers . Veel nieuwe nummers zijn aan ons brede repertoire toegevoegd. Na een Engelstalige CD in 1995 Avenue 1995  en een Nederlandstalige CD in 1996 Avenue Leef, zijn we nu volop bezig met een waardige opvolger van deze 2 CD's .

De bezetting sinds 2001 is Ruud Groen Gitaar/zang - Wim Korendijk Bas/zang- Ab Gouwens Gitaar/zang - Ben van den Herik Drums/zang- Teus Versluis Geluid - Fred van Vuuren Licht. 2003 en wel op 1 November bestaat de band 40 jaar en hebben we besloten `t Gebouw in Lekkerkerk af te huren en daar een Jubileumfeest te organiseren . En als klap op de trommel wordt er van die avond een "LIVE" registratie gemaakt.
Deze avond is een gigantisch feest geworden in de ronde kwam de uitspraak "dit is èèn grote reünie ",daar is gelijk alles meegezegd.
De opnames zijn die avond goed verlopen en we zijn aan het mixen geslagen de eerste twee maanden daarna,en zijn zo tot een keuze van 18 nummers gekomen en de CD is een feit en heet Avenue Live 2003 en is te koop in de winkel op de site klik op de koppelling Avenue Live.
In 2005 begon Ruud problemen te krijgen met zijn hand, waardoor hij steeds moeilijker in staat was om te spelen,  koninginndag 2006 was het laatste optreden van Ruud,  waarna de band op zoek moest naar een vervanger.

Een artikel in de lokale pers leverde een aantal sollicitanten op, na een aantal audities vonden we een hele goede vervanger. Ernst van Noort, zanger-gitarist.
Ernst heeft een flinke inbreng , wat resulteert in een flinke verandering van ons repertoire o.a. met nummers van Pink Floyd.
In oktober 2006 was het eerste optreden in de nieuwe bezetting was een groot succes, we speelden ‘’DE PANNEN VAN HET DAK”!
De Band swingt als nooit te voren met een flink vernieuwd repertoire. Na aardig wat optredens die zeer goed werden ontvangen en lovende kritiek kwam er najaar 2010 een kentering in de samenwerking en verdween Ernst uit Avenue en een maand later stopte oprichter en man van het eerste uur Willem Korendijk ermee en Ab Gouwens wilde nog één keer een complete formatie neerzetten

dus advertenties in regionale bladen en artiesten sites nieuwe bassist hadden we zo gevonden in Ben de Bruijn uit Krimpen aan de Lek, daar dit al eerder ter sprake is geweest als Willem ermee stopt moet je mij bellen.
Ben de Bruijn was nadat Willem zijn vertrek bekent maakte diezelfde avond nog gebeld en gelijk werd de basgitaar van zolder gehaald en daar stond hij het klikte dan ook meteen, dit ook daar hij onze muziek al jaren kende.
Maar een maand later kwam Ab terug op zijn besluit vanwege een aantal zaken in de privé sfeer en verliet de band alsnog. Geschrokken zagen Teus, Ben D. en Ben B. zich genoodzaakt wederom een sollicitatieprocedure te starten.
Maar Avenue ter ziele laten gaan, dat was wel het laatste wat we wilden, dus er werd een advertentie gezet voor twee gitaristen en een zanger.
Daar is goed op gereageerd en na een aantal audities, waarin Willem en Ab de band zijn blijven steunen zijn daar 2 gitaristen en een zanger, die alle drie vroeger in een of meerdere bands hebben gezeten.
Sinds begin 2011 is de bezetting: Rien Visser /zang, Martin Stikkelorum/ gitaar en zang, Peter Wijnands /gitaar en zang, Ben de Bruijn / basgitaar, Ben van den Herik / drum en zang en Teus Versluis / Geluid. Na een aantal intensieve repetities is de muzikale klik wel degelijk aanwezig en ons repertoire was in zeer korte tijd avondvullend.
We hebben toen het idee opgevat om een testoptreden te doen op 20-05-2011 en Autohandel Verhoeff heeft ons die gelegenheid gegeven door zijn garage beschikbaar te stellen.
We hebben onze trouwe fans en andere genodigden laten oordelen of we er klaar voor waren om de podia in den lande te betreden.
Dit optreden werd een ongekend succes, met alleen maar positieve reacties die avond.
Een opmerking van een fan van het eerste uur die eerst nog twijfelde maar na het optreden naar ons toe kwam met de woorden, “ Hier staat een gedreven Avenue - Rock & Bluesformatie met uitstraling”.
Hiermee hebben we gelijk de geruchten die de ronde deden dat Avenue niet meer zou bestaan de wereld uit geholpen.We zijn inmiddels een aantal jaar verder. In deze jaren hebben we een uitgebreid repertoire opgebouwd. Zelfs zo groot dat er met regelmaat mot ontstaat welke nummers er bij optredens gespeeld gaan worden. Don’t worry, Folks, we komen er altijd weer uit;-) Buiten de Rock Covers heeft AVENUE ook een paar eigen nummers toegevoegd. “The Right Track” en “Finally Home” zijn voorbeelden waar de doorsnee Rocker een “oor”gasme van krijgt.

In 2016 heeft er een bandwisseling plaatsgevonden. Bassist Ben de Bruijn gaf aan dat AVENUE steeds lastiger te combineren viel met de werkzaamheden buiten de band. Met pijn in het hart heeft hij toen besloten te vertrekken. De achtergebleven bandleden vonden het vertrek van Ben erg jammer maar we respecteerden zijn besluit en we zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan, uit het oog is dus beslist niet uit het hart.
Zijn opvolger is Frans de Haer. Een Rotterdamse bassist. Frans nam goeie eigen ideeën mee en maakte zich In een paar weken de setlist eigen. Voor optredens boorde hij nog “onontgonnen gebied” aan. Zo belde hij ons eens op een vrijdag met de mededeling: “jongens, morgen kunnen we in 3 kroegen in Rozenburg spelen, ik zou zeggen doen”. En we deden het, we speelden op Emma Pop! Men was er dol enthousiast en in februari aanstaande zijn we teruggevraagd in de Ierse Pub Finnegans in Rozenburg.
Wat betreft ons repertoire kunnen we melden dat we nog steeds werken aan een breed kleurenpalet aan Rock & Blues Covers en niet te vergeten de eigen nummers. Er staat daarbij ook een heerlijke set akoestische nummers op het menu waar je de vingers bij aflikt, “aan tafel”.
Dussuh “heeft AVENUE nog succes?” Ik zou het wel denken, ja. Met grote regelmaat rocken we nog in cafés en andere gelegenheden. Een aantal daarvan boekt ons nog als een jaarlijks terugkerend evenementen. We worden daarbij altijd ondersteund door een grote schare trouwe fans die we zelfs bij de voornaam mogen noemen, das wederzijds;-)
In het jaar 2019 vond er een band wijziging plaats. Zanger Rien en gitarist Peter maken inmiddels geen deel meer uit van AVENUE. We hebben een mooie tijd gehad met leuke optredens maar we gaan een nieuwe uitdaging aan. Bedankt voor de samenwerking!
Het was nog niet zo makkelijk om direct  andere muzikanten te vinden. Toch zijn Ben, Teus, Martin en Frans wekelijks doorgegaan met spelen met verrassend goede vorderingen. Binnen enkele weken waren er al 15 nieuwe nummers gelanceerd. Dat geeft de Rocker moed! We blijven nog wel doorzoeken maar haast is er niet echt bij en we verwachten binnen een half jaar toch weer de podia te kunnen bestijgen.
AVENUE “The Way in Rock” een band met een inmiddels 56 jarige historie blijft gewoon lekker spelen. Neem af en toe eens een kijkje op de site of wordt lid van onze Facebook site.
CU You Soon, Rock On!!© avenuethewayinrock.nl
Terug naar de inhoud